Izvor: B92, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija razbila blokadu rezervista

Kuršumlija -- Vojni rezervisti iz Topličkog okruga sinoć, posle intervencije policije, obustavili blokadu magistralnog puta Niš-Priština.

Pripadnicima policije koji su juče obezbeđivali skup bivših vojnih rezervista na administrativnom prelazu Merdare sinoć se pridružilo oko 300 policajaca. Policija je tražila od okupljenih da napuste prelaz ka Kosovu i obustave blokadu puta ka Prištini, a rezervisti su se povukli na oko tri kilometara, ka selu Merdare, gde su ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blokirali magistralu.

Bivši rezervisti su zapalili vatru i njom blokirali put, a pripadnici policije su je pomoću vodenog topa ugasili. Potom su opkolili rezerviste i štitovima ih saterali pored puta. Pri tom je nekoliko rezervista zadobilo lakše povrede

Bili smo na administrativnoj liniji s Kosovom, a povukli smo se zbog svoje bezbednosti. Tada je policija počela da grupiše snage i brutalnom upotrebom sile, štitovima i ostalom opremom, izgurala nas sa puta", kaže rezervista Branislav Jovanović.

"Čekali su noć, policija me je oborila na zemlju i neko me je od njih jako udario. Zar su to demokratska policija, demokratska država i vlast", kaže Stevan Jovanović.

Nekoliko stotina vojnih rezervista se potom povuklo sa administrativnog prelaza i smestilo u zgradi Skupštine opštine Kuršumlija.

Predstavnici vojnih rezervista iz nekoliko gradova Topličkog okruga kažu da neće odustajati od protesta sve dok im ne budu isplaćene zaostale ratne dnevnice za 1999, kada su kao pripadnici rezervnog sastava vojske boravili na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.