Izvor: B92, 02.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija propustila da reaguje

Novi Sad -- Protiv policajaca koji su obezbeđivali skup Žena u crnom biće pokrenut disciplinski postupak zbog propusta u obezbeđenju.

U saopštenju novosadske policije se navodi da je skup bio prijavljen i da su ga policajci obezbeđivali i nadzirali, kao i da su uočili da je jedna neidentifikovana osoba pokušala da pocepa plakat organizatora skupa. "Pripadnici policije su uočili incident, ali su propustili da reaguju, zbog čega će protiv njih biti pokrenut disciplinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postupak", saopštio je novosadski SUP.

Žene u crnom su juče na novosadskom Trgu slobode organizovale protestno okupljanje u okviru akcije "Izručite ih", koja se sprovodi u još 27 gradova u Srbiji. Nepoznati mladić je uz uvredljive reči pokušao da pocepa platno na kome je pisalo "Izručite ih", ali je veći incident izbegnut zahvaljujući prisebnosti učesnika akcije, a napadač je pobegao.

Nevladina organizacija "Žene u crnom" 10. decembra pokrenula je akciju pod nazivom "Izručite ih", koju će do kraja februara izvesti u 27 gradova u Srbiji, želeći da javnosti ukaže na obavezu države da sarađuje sa Haškim tribunalom i tom sudu izruči optužene za ratne zločine.

"Žene u crnom" više od deset godina organizuju akcije protiv ratova i nasilja širom SCG, a poslednju akciju u letku koji dele označile su kao izraz "građanske neposlušnosti politici poricanja zločina".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.