Izvor: B92, 16.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pronašla napadače na Rome

Beograd -- Beogradska policija identifikovala je osumnjičene za napad na Rome u Novom Beogradu i podnela krivične prijave protiv njih.

Policija je u redovnom postupku protiv Dobrice L. (21), Dalibora V. (21), Milana J. (18) i maloletnog G.M. (17), svi iz Beograda, podnela krivične prijave zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela nanošenje teške telesne povrede i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, i protiv Ace S. (19) iz Beograda, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učestvovanja u tuči.

Oni su u noći između 10. i 11. avgusta ove godine, nakon opijanja u parku u Ulici Ivana Ribara, došli do romskog naselja u Novom Beogradu, gde je Dobrica L. upaljačem zapalio najlon kojim je bila obložena baraka Save I., a potom su pobegli do obližnje zgrade, odakle su vređali Rome.

Grupa Roma krenula je za njima, a kada su ih sustigli, izbila je tuča u kojoj su sva petorica fizički napala Savu, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život, saopštava policija.

Osumnjičeni su na slobodi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.