Izvor: Glas javnosti, 16.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija legitimisala radnike

KRAGUJEVAC - Policija je juče sprečila više stotina manjinskih akcionara nekadašnjeg preduzeća za proizvodnju konfekcije „22. decembar“ da zapečati službene prostorije u kojim se nalazi dokumentacija o poslovanju ove firme od trenutka kada je privatizovano.

Velimir Lazić, predsednik Štrajkačkog odbora manjinskih akcionara „22. decembra“, potvrdio je da ih je u nameri da zapečate službene prostorije sprečio kordon policije.

- Policija je postavila kordon >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na stepeništu i nije nam dozvolila da zapečatimo prostorije, a pri ulasku u fabriku sve nas je legitimisala. Takođe, nije primenjivala ni silu. Mi nismo želeli sukob, iako oni imaju naređenja koja su za nas, najblaže rečeno, zbunjujuća. Odlučili smo da se ponovo danas okupimo u fabrici u što većem broju već od 7 časova. Šta planiramo ne mogu da kažem - rekao je Lazić. On kaže da akcionari nisu tražili ničiju pomoć, ali da će oni koji su za poštovanje zakona sigurno razumeti njihove zahteve i pridružiti im se. Odlukom akcionara juče je prekinut svaki kontakt sa gradskom Radio-televizijom Kragujevac.

- Oni s nama neće imati više nikakvog kontakta. Moraće se obratiti gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću za svaku informaciju u vezi sa našim aktivnostima - rekao je Lazić. Inače, akcionari noći provode u fabrici. Oko sedamdesetak radnika dežura svakodnevno u tri smene u kantini fabrike. Akcionari zahtevaju pregovore sa sadašnjim vlasnikom 70 odsto kapitala o zaštiti i preuzimanju dela imovine na koji akcionari polažu pravo.

Povodom protesta manjinskih akcionara oglasio se v. d. direktora Miroljub Krstić, koji je u saopštenju naveo da su, po osnovu prijava upućenih policiji i Agenciji za privatizaciju, izvršene brojne kontrole u firmi koje su potvrdile da nije bilo nezakonitosti i nepravilnosti ni u postupku privatizacije ni u radu društva „Trgovina 22“ a. d.

U decembru prošle godine obavljeni su pregovori o podeli društva, ali zbog nemogućnosti dogovora, većinski vlasnik je obavestio Udruženje manjinskih akcionara da odustaje od daljih pregovora.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.