Policija istražuje uzrok požara na gradilištu mini-hidrocentrale

Izvor: RTS, 09.Jan.2019, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija istražuje uzrok požara na gradilištu mini-hidrocentrale

Novi incident dogodio se u selu Rakita, gde meštani mesecima protestuju zbog izgradnje mini-hidrocentrale. U požaru na gradilištu izgorela je kamp kućica. Policija ispituje uzroke i okolnosti pod kojima je izbio požar.
Izvođač radova tvrdi da se požar dogodio sinoć nešto posle 20 sati. Izgorela je kamp kućica koja je služila kao kancelarija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali i kao ostava za rezervne delove i potrošni materijal.

"Izgorela je i projektna dokumentacija i dosta bitnih stvari u vezi sa mašinama i alatima. Bio je ovde čuvar, meštanin. Sve ovo je već viđeno i najavljivano", ističe izvođač radova Milorad Jovanović.
Meštani Rakite tvrde da nisu ni znali za požar i da su za incident saznali tek jutros, kada su videli policiju na licu mesta.
"Ta kamp prikolica je bila tu, a za koje je namene služila investitoru – nemam pojma. Izgorela je, a sad neki pričaju da je bilo instalacija, da je bila grejalica, drugi da je ubačen Molotovljev koktel... Nemam pojma o čemu se radi. Uglavnom, mi već godinu dana gledamo svašta, te bombe, te sad paljevine – jedne, druge treće... Ne znam na šta će ovo da izađe", požalio se predsednik MZ Rakita Desimir Stojanov.
Investitor mini-hidrocentrale Aleksandar Belić kaže da je požar samo nastavak pritiska grupe ljudi.
Smatra da su njihovi potezi nerazumni, pogotovu što se Rakita ne nalazi u zaštićenom području.
"Ovo je već treći incident takve vrste. Prvo je zapaljen agregat, prethodno pokradene kamere, bager je oštećen. Mi imamo sve važeće saglasnosti, mišljenja, građevinsku dozvolu i nema ni jednog razloga da stanemo sa radovima", ističe Belić.
U pirotskoj policiji RTS-u je potvrđeno da se na gradilištu sinoć pogodio požar, a što se tiče okolnosti i uzroka, znaće se tek posle završene istrage.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar na gradilištu MHE u selu Rakita

Izvor: Mondo, 09.Jan.2019

Kamp kućica koja se nalazila na gradilištu mini-hidrocentrale u selu Rakita kod Babušnice, izgorela je u požaru...Foto: Mondo/Jelica Dojčinović..Policija istražuje uzrok i okolnosti pod kojima je izbio požar na gradilištu u selu Rakita, gde meštani mesecima protestuju zbog izgradnje mini-hidrocentrale,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.