Policajac osumnjičen za ranjavanje devojčice

Izvor: Mondo, 11.Jun.2017, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac osumnjičen za ranjavanje devojčice

Zalutali metak ranio je desetogodišnju devojčicu u novosadskom naselju Alibegovac. MUP Srbije: Uhapšen policajac osumnjičen da je ranio dete.

Foto: MONDO/Mihaela Šljukić Bandović

Beogradski mediji prethodno su preneli da je metak, kako se pretpostavlja, ispaljen iz obližnjeg restorana gde je u tom trenutku bilo svadbeno veselje.

Nesreća se dogodila u subotu, a devojčica se u tom trenutku nalazila na rođendanskoj zabavi gde je bilo oko dvadesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mališana, javile su "Novosti".

Ona je u stabilnom je stanju, a operativno joj je sanirana povreda šake, rečeno je Tanjugu u Dečijoj bolnici u Novom Sadu. Devojčica je, kako je u Dečijoj bolnici potvrđeno, smeštena na odeljenju za plastičnu hirurgiju i van životne opasnosti je i u stabilnom stanju.

Policija je ubrzo rasvetlila ovaj slučaj, a o njemu se oglasio i direktor Vladimir Rebić.

U saooštenju MUP-a navodi se da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili policijskog službenika G.К. (29), osumnjičenog za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i teško delo protiv opšte sigurnosti.

On se tereti da je juče u Sremskoj Кamenici, na svadbenom veselju, ispalio iz pištolja metak koji je ranio u ruku desetogodišnju devojčicu u Alibegovcu. G.К. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, kojem će biti priveden na saslušanje.

„Brzom reakcijom policije identifikovan je učinilac ovog krivičnog dela i osim procedure koja je predviđena za ovo krivično delo, policijski službenik G.К. će biti udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova do okončanja disciplinskog postupka", piše u saopštenju MUP-a Srbije.

"Odlučnom reakcijom želimo da poručimo da ćemo brzo i energično kazniti sve one koji smatraju da ih policijska značka može abolirati u činjenju krivičnih dela i bahatom ponašanju prema građanima Srbije“, poručio je direktor policije Vladimir Rebić

Svatovi šenlučili u Zemunu, umalo tragedija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.