Izvor: B92, 30.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac narkoman vraćen na posao

Beograd, Vršac -- Policajac iz Vršca koji je pred kamerama uživao kokain, posle šest meseci suspenzije vraćen na posao.

Koliko ima kriminala i korupcije u policiji i koliko su bitne porodične veze kada nastanu problemi, dobro govori primer policajca Marka Pavlovića, koji je kamerom snimljen kako uživa kokain. On je, naime, posle šest meseci suspenzije vraćen na posao policajca u Vršcu.

Jedna od ilustracija i dokaz postojanja kriminala koje neretko rade upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oni koji su zaduženi za hapšenje kriminalaca jeste snimak koji je TV B92 dobila od lokalne televizije iz Bele Crkve, koja ga je prva emitovala pre godinu dana.

Jedan od aktera, saobraćajni policajac koji na snimku uživa kokain, tek pre šest meseci je suspendovan, ali je sada vraćen na posao.

"Radi se o licu koje se zove Marko Pavlović, saobraćajni policajac SUP-a Vršac i njegov kolega Bojan Gavrilović. Došlo je do suspendovanja ova dva radnika MUP-a, ali kako je vreme prolazilo, a prošlo je šest meseci, volšebno pre desetak dana potvrđena je informacija u PU Pančevo da su oba radnika vraćena na posao. Iza sveg stoji jedna porodično povezana priča. Majka jednog od policajaca koji se vidi na snimku je zamenik javnog tužioca", objašnjava vlasnik lokalne televizije Stefan Cvetković.

Pavlović, sin zamenice opštinske javne tužiteljke Nađije Pavlović i republičkog inspektora u MUP-u, sada bez ikakvih problema ponovo nosi policijsku uniformu i na ulici proverava i hapsi one koji rade isto što i on. Međutim, u PU Pančevo objašnjavaju da je po sili zakona Pavlović morao da bude vraćen na posao jer suspenzija ne sme da traje duže od šest meseci. Krivična prijava ne postoji jer je tako htelo okružno tužilaštvo u Pančevu.

Iako je protiv Pavlovića u toku disciplinski postupak, izgleda da ovaj, pre svega moralni problem ne utiče na njegov posao u policiji. Postavlja se pitanje kako osoba, sklona korišćenju narkotika, može da radi u korist običnih građana.

I pored toga što su mediji mnogo puta do sada objavljivali više nego sporne aktivnosti u policiji, a B92 je pre tri meseca objavljivala i serijal priloga o zapošljavanju ljudi sa kriminalnim dosijeima u MUP-u, čini se da se na objavljivanju i završava. Ni na jedan sporni slučaj nadležni nisu reagovali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.