Pokreni se za posao

Izvor: RTS, 08.Dec.2014, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pokreni se za posao"

U okviru petog ciklusa akcije "Pokreni se za posao", kompanija "Filip Moris" uz podršku Ministarstva privrede, dodelila je bespovratna sredstva preduzetnicima. Danas je pomoć od oko 250.000 evra dobilo 107 preduzetnika, a do sada je omogućen rad 385 malih i srednjih preduzeća i zaposleno 1.300 ljudi.

Slavica i napustili su Užice kako bi pokrenuli proizvodnju pogačica od šljive u Kremnima. Nova donacija je dobrodošla.

"Od velikog značaja je pre svega što je ta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nagrada otvorila vrata na mnogim mestima", kaže Slavica Vračarić.

Čeda Vračarić objašnjava da su dobili ponudu iz Rusije preko jedne ruske veze i da će, ako bude roda šljive i ako Bog da, moći da izvoze i na rusko tržište.

"Dobili smo novac od koga smo kupili presu za proizvodnju hladno ceđenog ulja i koja nam je omogućila proširenje asortimana", ističe Vladimir Kovač iz "Eka". Projekat se ne završava dodelom novca.

"Ovaj program se razlikuje od ostalih jer je kompletan i obuhvata osim donacija u obuci i poslovnu i stručnu pomoć ljudi koji rade u praksi", kaže Milivoje Jovanović iz nevladine organizacije "Eneka".

U "Filip Morisu" kažu da žele da pomognu razvoj malog biznisa.

"Neophodno je za dobro svih nas da cela sredina bude uspešna i da generiše dobre poslovne ideje", ističe Ivan Miletić iz "Filip Morisa".

Ministar privrede najavljuje već u januaru strategiju razvoja malih i srednjih preduzeća za narednih pet godina.

"Više od 1.000 porodica koje rade ustaju ujutru, ceo dan se trude i naveče završavaju posao u porodičnom okruženju. To je najlepša priča koja može da se dogodi Srbiji", smatra ministar privrede Željko Sertić.

Za pet godina, koliko traje akcija pomoći preduzetnicima, svi projekti su uspeli a sa 40 odsto dodeljenih sredstava upravljaju žene.

Nadležni očekuju da mladi po završetku školovanja pokrenu biznis, jer od 220.000 preduzetnika samo 1.000 njih ima od 18 do 20 godina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.