Izvor: B92, 13.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojeftinili lekovi

Beograd -- Cene uvoznih lekova prosečno se snižavaju za 5,3 odsto, a domaćih prosečno za dva odsto, saopštilo Ministarstvo zdravlja Srbije.

"Polazeći od smanjenja vrednosti evra prema dinaru, stekli su se uslovi za korekciju cena lekova", navodi se u saopštenju Ministarstva povodom juče usvojene izmene Vladine Uredbe o kriterijumima za formiranje cena lekova. Jedan od osnovnih kriterijuma za formiranje cena lekova jeste preračunavanje u dinare uporedivih cena lekova u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sloveniji, Hrvatskoj i Italiji.

Sniženje cena obuhvata 33,8 odsto domaćih lekova i oko 89,8 odsto uvoznih lekova.

"Smanjenje cena lekova će uticati na smanjenje finansijskih izdataka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje od oko 108 miliona dinara u četvrtom kvartalu ove godine", naglasilo je Ministarstvo zdravlja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.