Izvor: Blic, 28.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačano zagađenje vazduha u Pančevu

Aparati za merenje aerozagađenja opštine Pančevo večeras su zabeležili nagli skok zagađenja vazduha, i to sa tendencijom pogoršanja. U vazduhu su registrovane praškaste materije, sumpor i ugljenmonoksid.



Skok zagađenja je najpre zabeleže oko 17 časova, da bi između 18 i 19 časova koncentracija praškastih materija porasla na 413 mikrograma po kubnom metru vazduha, ukupnog redukovanog sumpora na 48 mikrograma i ugljenmonoksida koji je dostigao gornju granicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 10 mikrograma, a beleži se i manji rast benzena na 23,5 mikrograma po kubnom metru vazduha.

Dežurni ekolog u opštinskom Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Ljiljana Krčadinac kazala je večeras agenciji Beta da je to zagađenje, uglavnom, posledica loženja i loših meteoroloških prilika u gradu.

Prema meteorološkoj prognozi, može se očekivati dalji rast zagađenja u toku noći, dodala je ona.

Ljiljana Krčadinac je rekla da su dežurni fabrike petrohemijskog kompleksa saopštili da svi proizvodni procesi teku bez poremećaja. Ona je najavila da će o svim podacima kojima Sekretarijat raspolaže obavestiti Republičku inspekciju za zaštitu životne sredine.

Večeras se u centru grada oseća jak miris dima zbog koga se na ulici teško diše, a u opštinskom Centru za obaveštavanje rečeno je da se javio manji broj ljudi žaleći se na zagađenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.