Pojačane mere obezbeđenja u Centru za socijalni rad u Nišu

Izvor: BKTV News, 22.Jul.2017, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačane mere obezbeđenja u Centru za socijalni rad u Nišu

Centar za socijalni rad u Nišu pojačao je mere obezbeđenja uz prisustvo policije tokom viđanja roditelja i dece, posle ubistava u centrima za socijalni rad u Beogradu, izjavio je danas direktor Centra u Nišu Zoran Jović.

"Uniformisani policajci obezbeđuju prostorije u Centru za socijalni rad i u Roditeljskom kutku u Domu "Dušan Radović" sve vreme viđanja roditelja i dece u kontrolisanim uslovima", rekao je Jović.

Prema njegovim rečima ovih dana na svim spratovima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Centra za socijalni rad postavljeni pultovi sa po jednim radnikom obezbeđenja.

Centar za socijalni rad prihvata deo odgovornosti za tragediju, ali i pita šta je sa ostalima!

"Pokrenuli smo takođe proceduru da uz pomoć lokalne samouprave nabavimo sigurnosna detektor vrata poput onih koja postoje u Osnovnom i Višem sudu", rekao je Jović.

On je rekao da Centru nedostaje šest stručnih radnika - socijalnih radnika, pedagoga i psihologa i da je ta ustanova tražila od nadležnih državnih institucija zapošljavanje tih kadrova.

Tužilaštvo ispituje odgovornost Centra za socijalni rad"Poslovi koje preduzima Centar su sve obimniji. Naš socijalni radnik imao je samo u toku jednog dežurstva prošlog vikenda angažovanje u 17 mera za udaljenje nasilnika iz porodice koje je izrekla niška policija", istakao je Jović. On je dodao da se 70 radnika Centra finansira iz republičkog budžeta, a da lokalna samouprava plaća 31 zaposlenog.

Jović je kazao da je prošle godine Centar primio oko 61.500 različitih zahteva građana.

Smenjena direktorka Centra za socijalni rad u Beogradu

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.