Pojačana kontrola prodaje alkohola

Izvor: S media, 25.Jun.2011, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana kontrola prodaje alkohola

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i minsitar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović predstavili su kampanju “Zaštitimo mlade”. Kampanju će zajednički voditi Ministarstvo poljoprivrede i Grad Beograd, a cilj je da se poveća kontrola primene zakona koji se odnosi na zabranu prodaje alkohola posle 22 sata i osobama mlađim od 18 godina.

Kako bi se sprečilo da mlađi od 18 godina dođu do alkohola, Ministarstvo i Grad pokrenuli su inicijativu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da se granica zabrane prodaje i služenja alkohola maloletnima poveća sa 16 na 18 godina, a izmenom Zakona o zaštiti potrošača povećaju kazne za one koji prodaju alkohol posle 22 sata. Izmenom zakona trgovci i ugostitelji sad imaju pravo da legitimišu kako bi utvrdili da li je reč o osobama mlađim od 18 godina.

Petrović: U Srbiji ne prete ozbiljna poskupljenja hrane

Šapić menja Djilasa na čelu beogradskog DS?

Dušan Petrović: „Povratak Džedaja“

- Komunalna i tržišna inspekcija krenuće u intenzivnije akcije kontrole i očekujemo da ćemo u skorije vreme imati jasne i vidljive rezultate - kazao je ministar Petrović.

On je uputio apel trgovcima, prodavcima i ugostiteljima da se pridržavaju zakona.

- Imali smo dva ključna problema koja su ispravljena. Jedan je starosna granica koja je sad pomerena sa 16 na 18 godina, a drugi je što prodavci i ugostitelji nisu mogli da legitimišu. Sad imaju to pravo, odnosno obavezu. Grad i Ministarstvo uputiće pismo svim trgovinskim lancima kako bi ih podsetili na to - kazao je Đilas.

(24 sata)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.