Izvor: Blic, 11.Dec.2017, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan saobraćaj na frekventnim pravcima i prilazima zimskim turističkim centrima

Saobraćaj u jutarnjim satima se na početku radne nedelje osetno pojačava na putevima koji vode ka većim gradovima, ali i na svim ostalim frekventnijim pravcima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Pojačan saobraćaj moguć je i na prilazima zimskim turističkim centrima.

Svi prilazi Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Tari, Divčibarama i Staroj Planini su prohodni, a saobraćaj se odvija normalno.

AMSS apeluje da vozači koriste zimsku opremu, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u planinskim predelima gde ih očekuju zimski uslovi vožnje, ali isto tako i u nižim predelima, jer su temperature ujutru i uveče niske, pa svaku iole vlažnu deonicu pretvaraju u poledicu.

Porast dnevnih temperatura koje nas, prema najavama metereologa, očekuju doprineće dobroj prohodnosti puteva, međutim, oscilacije u temperaturama, pored otapanja snega doneće i pojavu odrona, a na koje vozači moraju obratiti pažnju.

Vozačima se savetuje više strpljena i tolerancije ukoliko naiđu na nešto usporeniju vožnju, koja je moguća, kako usled pojačanog saobraćaja, tako i usled radova na pojedinim deonicama.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Za teretna vozila na izlazu iz Srbije zadržavanja na graničnom prelazu "Horgoš" su 120 minuta, na "Batrovci" 240 minuta, a na prelazu "Šid" oko 120 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Višesatna čekanja za teretnjake na prelazima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2017

U toku večeri u košavskom području i na planinama duvaće jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata imati i udare olujne jačine, zbog čega je potrebno da vozači smanje brzinu...Oprez zahtevaju i deonice duž stenskih useka i klisura, jer usled temperaturnih razlika dolazi i do česte...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stanje na putevima: Gužve, budite strpljivi

Izvor: Mondo, 11.Dec.2017

Saobraćaj u jutarnjim satima se, na pocetku radne nedelje, osetno pojačava na putevima koji vode ka većim gradovima, ali i na svim ostalim frekventnijim pravcima, saopštio je Auto-moto savez Srbije...Foto: Mondo/Goran Sivački..Pojačan saobraćaj moguć je i na prilazima zimskim turističkim centrima...Svi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.