Pogranične muke u pribojskim kraju

Izvor: RTS, 16.Nov.2013, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogranične muke u pribojskim kraju

Meštani Sastavaka i okolnih pribojskih sela, koji do centra opštine i nazad prelaze osam graničnih prelaza, od danas u policijskoj stanici u svom mestu mogu da dobiju lične karte i pasoše, bez odlaska u Priboj.

Na području koje zahvata 70 odsto pribojske opštine, u poslednje vreme dosta se gradi kako bi se meštanima olakšale muke s granicama. Meštani Sastavaka i okolnih pribojskih sela, koji do centra opštine i nazad prelaze osam graničnih prelaza, od danas u policijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stanici u svom mestu mogu da dobiju lične karte i pasoše, bez odlaska u Priboj.

Za svoju prvu ličnu kartu Ivan nije morao da pređe preko četiri granična prelaza.

"Drago mi je što mogu da izvadim ličnu kartu na samo nekoliko metara od kuće, ne moram da idem u Priboj za papire", rekao je Ivan Javorac iz Sastavaka.

Uz direkni put koji treba da se završi na proleće, ambulantu i najavljenu opštinsku kancelariju za više od tri hiljade ljudi u prekograničnom delu pribojske opštine život će konačno biti lakši.

"Sa činjenicom da ovo područje ima poštu, školu, strugare, mlekare, od privrednih subjekata vi ćete dobiti jedan mini centar", rekao je Lazar Rvović, predsednik Opštine Priboj.

Istorija i kartografija iscrtale su čudne granice.

Poštar Sveto Vilotić kaže da on raznosi poštu i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini.

Granična linija je u centru Sastavaka tačno na polovini mosta. Zemlja je bosanska, a institucije srpske. U duhu imana Sastavčani žive složno i uz pomoć opštine i države Srbije rešavaju probleme koji im komplikuju život.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pogranične muke u pribojskom kraju

Izvor: RTS, 16.Nov.2013

Meštani Sastavaka i okolnih pribojskih sela do centra opštine i nazad moraju da pređu osam graničnih prelaza. Radi se na tome da im se muke olakšaju, te će od sada lične karte i pasoše moći da dobiju u policijskoj stanici u svom mestu, bez odlaska u Priboj.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.