Pogledajte kako vozači u Beogradu krše pravila

Izvor: RTS, 06.Jun.2020, 06:23

Pogledajte kako vozači u Beogradu krše pravila

Na jednom sajtu koji pomaže posetiocima Beograda da se snađu i upoznaju metropolu stoji upozorenje da su beogradski vozači nervozni, bahati i vrlo često neprijatni. Nervoze u saobraćaju ima ali da bi je bilo što manje važno je da shvatimo da nismo sami i da poštujemo druge kao i saobraćajna pravila, rekao je za RTS Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.
Damir Okanović kaže da nervoze >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u saobraćaju ima ali da to zavisi i od mentaliteta i da je u Vojvodini ima mnogo manje, a da se auto-sirena retko čuje.

Tokom gostovanja u Beogradskoj hronici, Okanović je prokomentarisao nekoliko snimaka naoravljenih iz vozila na beogradskim ulicama, na kojima se vide brojna kršenja propisa. Navodi da mnogi vozači zakon shvataju kao preporuku, a ne kao obavezu. 
Okanović ističe da su šaljive priče o Pančevcima ili ženama kao vozačima predrasude. Ono što je zabrinjavajuće jeste nepoštovanje saobraćajnih pravila, nepropisno preticanje, nepropisno parkiranje, kao i prolazak na crveno svetlo.
"Svi negde žurimo ali moramo da shvatimo da nismo sami. Zato imam dva saveta za vozače: ako ste prvi u koloni na semaforu krenite odmah na zeleno kako bi i oni iza vas prošli a ako vidite da ne možete da prođete ne ulazite u raskrsnicu i ne blokirajte saobraćaj", poručio je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.
Zbog nervoze su se dešavale pretnje, uvrede pa čak i teška krivična dela. Okanović kaže da policiji treba prijaviti takve slučajeve uz detaljan opis vozila i registarske tablice.
Na saobraćaj utiče i stanje vozila ali i saobraćajna infrastruktura pa parkiranje tako ostaje jedan od glavnih problema u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.