Podrška unapređenju položaja srpskog naroda izvan matice

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2020, 13:59

Podrška unapređenju položaja srpskog naroda izvan matice

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa novoimenovanim vršiocem dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arnoom Gujonom.
Selaković je izrazio očekivanje da će taj organ u sastavu Ministarstva spoljnih poslova nastaviti da dosledno i prioritetno radi na zaštiti prava i interesa i očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta dijaspore i Srba u regionu. On je istakao da je pružanje pomoći u očuvanju i razvoju duhovne, nacionalne i kulturne samobitnosti srpskog naroda izvan Srbije, pre svega u regionu, posebno važno s obzirom na činjenicu da će uskoro u državama u okruženju biti organizovan popis stanovništva. Ministar je Gujonu poželeo mnogo sreće i uspeha u radu, izrazivši uverenje da će on, kao osvedočeni borac za bolji položaj srpskog naroda na Kosmetu i za istinu o istorijskim događajima u regionu u protekle tri decenije, u tesnoj saradnji sa resornim ministarstvom, Vladom Srbije i predsednikom Republike, učiniti značajne pomake u poslovima iz svoje nadležnosti. Gujon je izrazio zahvalnost na prilici da kroz institucije Srbije nastavi da radi za srpski narod, poručivši da će se boriti svim snagama za očuvanje i razvoj duhovnog, nacionalnog i kulturnog položaja srpskog naroda izvan matice, njegovo ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom i očuvanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Selaković: Srbija želi da bude konstruktivan partner i na globalnom i na regionalnom nivou

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2020

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je danas na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC), poručio da Srbija nastoji da bude dobar i konstruktivan partner svima i na globalnom i na regionalnom nivou...On je obraćajući se učesnicima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.