Podrška Paradi ponosa iz Vlade

Izvor: B92, 06.Sep.2011, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Paradi ponosa iz Vlade

Beograd -- Ministar za ljudska i manjinska prava Milan Marković i direktor Uprave za ljudska i manjinska prava Nenad Đurđević pružili nedvosmislenu podršku Paradi ponosa.

Marković i Đurđević su se danas sastali sa predstavnicima organizacionog odbora "Parade ponosa 2011"

Obaveza Ministarstva je da podrži svakog građanina u ostvarivanju njegovih Ustavom i zakonom zagarantovanih prava, naveo je Marković.

"U tom smislu, nedvosmislena je i podrška Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za održavanje Parade ponosa, te će u skladu sa dosadašnjim iskustvom i u saradnji sa relevantnim organima pružiti pomoć", rekao je Marković.

Na sastanku je bilo reči o položaju LGBT zajednice u našem društvu, a istaknuta je spremnost Ministarstva i Uprave za ljudska i manjinska prava da se zajednički radi na podizanju svesti o potrebi većeg razumevanja LGBT zajednice.

Istaknuto je, takođe i da svako društvo koje želi da bude uspešno mora da razvije visok stepen unutrašnje tolerancije i razumevanja za različitost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.