Podeljene lokalne TV dozvole

Izvor: Politika, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podeljene lokalne TV dozvole

Republička radiodifuzna agencija objavila je juče spisak 88 televizijskih stanica koje su dobile dozvole za emitovanje programa na lokalnom nivou, a među njima je prvi put i jedan broj stanica civilnog sektora. Iako u etru postoji prostor za 147 TV kanala, broj odobrenih dozvola je manji, jer, prema objašnjenju iz RRA, za pojedina područja jednostavno nije bilo zainteresovanih emitera. Na tim mestima konkurs će biti ponovljen. Ovom odlukom Saveta RRA "okončane su sve raspodele dozvola za TV >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << stanice i više u etru nema mesta ni za jedan novi TV kanal" u narednih osam godina, navodi se u jučerašnjem saopštenju. Eventualne izmene moguće su samo "u slučaju ubrzane digitalizacije zemaljske radiodifuzije, što je malo verovatno".

U narednih osam godina, koliko važi izdata dozvola, u Radiodifuznoj oblasti 1 program će emitovati 21 lokalna TV stanica i to: TV "Alt" iz Aleksinca, TV "Blace" iz Blaca, TV Bosilegrad, TV Bujanovac, TV "4S" iz Bojnika, TV "Caribrod" iz Dimitrovgrada, TV "Klisura" iz Grdelice, TV "Most inf" iz Kuršumlije ,TV "Ideal time" iz Lebana, TV Leskovac, četiri stanice iz Niša – TV Banker, TV "Nišava", TV 5 i Niška TV, zatim TV "Pi kanal" i TV "Tanuki " iz Pirota, TV "Aldi" iz Preševa, "Most net TV" iz Prokuplja, TV "Laser" iz Svrljiga i TV "017" iz Vranja.

TV "Universa" iz Novog Pazara i TV Tutin dobili su dozvole za emitovanje u radiodifuiznoj zoni dva. U radiodifuznoj oblasti tri program će emitovati TV Sezam iz Bora, TV Kladovo, TV Knjaževac, TV "Zvižd" iz Kučeva, TV Kučevo iz Petrovca na Mlavi, TV Majdanpek, TV Krajina iz Negotina, TV "Soko" iz Sokobanje, TV "Stankom" iz Beograda, "Folk disk TV" i "TV F Kanal" iz Zaječara.

TV "Gem" iz Lazarevca, TV Mladenovac i TV "Mag" iz Obrenovca emitovaće program u oblasti četiri. Stanice TV "Diskos" iz Aleksandrovca, TV "Sunce" iz Aranđelovca, TV Brus, TV "Galaksija 32" iz Čačka, TV Gornji Milanovac, TV "K-21 "iz Jagodine, TV Jagodina, TV Kragujevac, TV "In "iz Kragujevca, TV "Melos" iz Kraljeva, TV "Jefimija" ,TV "Lastavica "i TV Plus (svi iz Kruševca), TV Kanal M iz Paraćina, "Fur TV" iz Petrovca na Mlavi, TV "Duga iz Požarevca, TV "Jasenica" iz Smederevske Palanke, TV "Logos" iz Trstenika i Vrnjačka TV pokrivaće radiodifuznu oblast pet.

U šestoj oblasti TV emiteri su TV Požega, TV "Klik "iz Arilja, TV "Prima" iz Bajine Bašte, TV "Golija" iz Ivanjice, TV "Pahuljica"sa Zlatibora, TV Priboj, TV "Forum" iz Prijepolja i TV "Alfa" iz Užica. U sedmoj zoni dozvole su dobili TV Ljubovija, TV "Hronik" i TV Valjevo, svi iz Valjeva. TV Pančevo, TV BK "Jet company" iz Kikinde, OK TV iz Kovačice. TV "Lav" iz Vršca i TV Panovizija, takođe iz Vršca, emitovaće program u oblasti osam. U radioduifuznoj oblasti devet lokalne dozvole pripale su stanicama TV "Petrovec "iz Bačkog Petrovca, TV NS Plus iz Novog Sada, TV "Delta" i TV "Mozaik" dele istu frekvenciju, TV "Beseda", TV "Kanal 9", TV "Apolo" i TV "Hipo" (sve iz Novog Sada), TV "Kanal 25" iz Odžaka, TV "Spektar" iz Sombora, TV M iz Sremske Mitrovice, TV YUECO i TV"Pannon" iz Subotice (zajednički će koristiti frekvenciju) i TV Bačka iz Vrbasa .

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.