Pod zastavom Vizantije: Večeras na RTS-u počinju Nemanjići

Izvor: BKTV News, 17.Feb.2018, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pod zastavom Vizantije: Večeras na RTS-u počinju Nemanjići

Prašina nakon pilot-epizode se slegla i kreće emitovanje serije.

Nakon brojnih kritika, ali i stidljivih pohvala, pauza u emitovanju dugoočekivane serije biće okončana večeras, jer kreće emitovanje prve igrane televizijske serije o srednjovekovnoj Srbiji koja nosi naziv "Nemanjići - rađanje kraljevine".

Večeras će u 20.05 na RTS 1 ponovo biti prikazana prva epizoda, dok ćemo drugu moći da vidimo sutra, u istom terminu u 20 sati. U nedeljnom terminu biće >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << emitovani i svi ostali nastavci.

Scenarista Gordan Mihić i reditelj Marko Marinković bave se drugom polovinom XII veka, vremenom sticanja moći Nemanjića, prve srpske dinastije.

U Nišu, 1165. godine, na poklonjenje vizantijskom caru Manojlu Komninu dolaze Stefan Nemanja i njegova tri brata, Tihomir, Stracimir i Miroslav. Manojlo Komnin daje najveće povlastice Nemanji, što će izazvati nezadovoljstvo kod njegove braće.

Serija je snimana na 230 autentičnih lokacija s 222 glumca i 2.700 statista i kaskadera

Ana, Nemanjina supruga, plaši se da će to da izazove ljubomoru kod njegove braće. Nemanja je razuverava. Ima veliko poverenje u braću i na njihov poziv odlazi u Ras. Međutim, u Rasu ga braća zarobe i zatvore u pećinu. Kada se posle izvesnog vremena Nemanja izvuče iz pećine on od naroda traži - i dobija - pristanak za početak borbe za spas i slobodu svih porobljenih srpskih zemalja.

Glavne uloge u prvoj epizodi igraju Mladen Nelević, Dubravka Mijatović, Miodrag Miki Krstović, Meto Jovanovski i Goran Sultanović.

Nedavno preminuli Nebojša Glogovac, u seriji tumači Vukana Nemanjića.

U projekat je uloženo tri miliona, od prethodno predviđenih 3.200.000 evra, a novac za realizaciju sakupljen je od sponzora i iz komercijalnog prinosa Javnog servisa.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.