Izvor: RTS, 15.Jul.2020, 09:01

Pod kojim uslovima građani Srbije mogu da uđu u Mađarsku

Mađarska vlada uvela je restrikcije za ulazak osoba iz zemalja gde se stopa infekcije koronavirusom smatra umerenom ili visokom, uključujući i Srbiju koja ulazi u kategoriju zemalja sa umerenom zarazom i čijim državljanima se uvodi dvonedeljni karantin.
Građani Srbije nalaze se na žutoj listi zemalja, onima kojima je dozvoljen ulaz u Mađarsku, ali pod posebnim uslovima.

Građani Srbije moraće da idu u karantin na dve nedelje, ali će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << moći da izađu iz karantina ako budu dobili, dva negativna u razmaku od 48 sati za strance.
Ova mera se ne odnosi na tranzitni i teretni saobraćaj. Za njih je određen poseban humanitarni koridor, može se ući na dva granična prelaza - Horgoš odnosno Reske i Kelebija Tompa. 
Određena je i tačna linija po kojoj se mora ići auto-putem, ne može se izlaziti sa te trase, može se boraviti samo na određenim odmorištima, stajati na posebnim benzinskim stanicima koje su za to određene.
Građanima koji rade u Mađarskoj ili imaju zemlju u krugu od 30 kilometara od granice je dozvoljen ulaz u Mađarsku na 24 sata, nakon čega moraju da napuste zemlju.
Zbog novih mera obustavljen je međunarodni putnički voz koji saobraća od Novog Sada do Budimpešte, a takođe su obustavljene lokalne autobuske linije od Subotice do Segedina 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.