Izvor: Blic, 12.Jan.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje testiranje radnika „Zastave“

KRAGUJEVAC - Testiranje radnika „Zastave" koji će preći u novu kompaniju „Fijat automobili Srbija" počeće danas, potvrđeno je u kragujevačkoj fabrici.



Testiranje prvih 250 od ukupno 2.800 radnika, koliko ih je ostalo u „Zastavi", počinje tačno u 8.30 časova u prostorijama fabrike. U prvoj grupi su radnici iz obezbeđenja, kontrolori proizvodnje, jedan broj radnika koji je radio na montaži „zastave 10". Poziv je dobio i manji broj zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u administraciji. Za dosadašnje rukovodioce su pripremljeni testovi inteligencije, provera znanja stranih jezika i rada na računaru. Radnici u proizvodnji moraće da prođu test psihomotorike. Proveravaće se i njihovo poznavanje savremenih mašina i sposobnost da rade na njima. Druga grupa od još 300 radnika proći će testiranje 19. januara. Za testiranje je zadužena italijanska agencija SHL, a u odabiru će joj zbog jezičke barijere pomoći jedna beogradska agencija za upravljanje ljudskim resursima. Provera znanja obavljaće se u upravnoj zgradi „Zastave" u četiri sobe plave, crvene, naradžaste i žute boje. Italijanski menadžment je najavio da će testiranje biti završeno do kraja februara, kada će u „Fijat" preći prvih 1.100 radnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.