Počinje testiranje putničkog Boinga bez pilota: Da li biste smeli?

Izvor: NovaEnergija.net, 14.Jun.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje testiranje putničkog Boinga bez pilota: Da li biste smeli?

Kompanija Boing najavljuje da će ove godine početi sa ispitivanjima bespilotnog putničkog aviona na simulatoru.
Boing će testirati tehnologiju veštačke inteligencije na simulatoru kokpita ovog leta, a već sledeće godine će leteti nebom“, izjavio je potpredsednik odeljenja za razvoj proizvoda u Boingu Majk Sinet.
Sledeće godine letećemo u avionu u kome će neke od odluka, koje inače donose piloti, zavisiti od veštačke inteligencije >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << “, rekao je on.
Izazov koji stoji pred Boingom je kako uveriti regulatorne agencije da je let u avionu sa autopilotom bezbedan i kako dobiti potrebne sertifikate.
Najteži deo, kako navode u Boeingu, mogao bi da bude to kako uveriti putnike da se usude da lete u avionu kojim ne upravlja čovek – pilot.
Izvor: B92

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.