Izvor: B92, 07.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje rekonstrukcija mosta?

Beograd -- Radovi na obnovi Pančevačkog mosta počeće do kraja jula, najavljeno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Predstavnik Direkcije Nenad Bajić izjavio je Tanjugu da je potpisivanje ugovora sa pobednikom tendera za izvođača radova na rekonstrukciji mosta - ''Alpinom'' u toku i da će taj postupak zbog obimne dokumentacije potrajati još nekoliko dana.

Bajić je kazao da bi taj konzorcijum do kraja meseca trebalo da počne sa izvođenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prve faze radova, koji podrazumevaju sanaciju donjih podužnih nosača mosta.

On je objasnio da ti radovi, koji će trajati do početka sledeće godine, neće uticati na odvijanje saobraćaja na mostu.

Bajić je podsetio da je Komisija za zaštitu prava ponuđača Republičke uprave za javne nabavke pre nekoliko dana donela rešenje kojim je odbijena žalba drugoplasirane firme na tenderu "Goša - montaža", čime su se stekli uslovi da Direkcija sklopi ugovor sa ''Alpinom''.

Prema njegovim rečima, Direkcija priprema dokumentaciju za raspisivanje novog tendera za izvođača druge faze radova, koji će trajati godinu i po dana i obuhvatiti rekonstrukciju saobraćajnica na samom mostu i pristupnih puteva.

Više puta je odlagana rekonstrukcija jedinog beogradskog mosta koji povezuje Beograd i južni Banat preko Dunava, tender za izvođača radova objavljen je u martu, a predviđeno je bilo da radovi počnu u prvoj polovini juna.

Direkcija za građevinsko zemljište učestvovaće u obnovi sa 600 miliona dinara, dok će iz gradske kase biti obezbeđeno 1,2 milijarde dinara.

Najviše novca biće izdvojeno iz Nacionalnog investicionog plana - 1,6 milijardi, opština Pančevo izdvojiće 200 miliona dinara, dok je projekat rekonstrukcije Pančevačkog mosta izradio Saobraćajni institut "CIP".

Pančevački most podignut je 1935. godine i posle rušenja u Drugom svetskom ratu obnovljen je 1946, a prema nekim procenama preko tog mosta svakodnevno prelazi preko 100.000 vozila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.