Izvor: RTS, 11.Feb.2021, 00:59

Počinje letnji semestar - studenti predlažu kovid-rok, kakav je stav profesora o praktičnoj nastavi

Senat Univerziteta u Beogradu usvojio je predlog kvota za narednu, akademsku godinu. Plan je da osnovne studije upišu 14.924 brucoša. Za razliku od prethodnih godina, školarine su gotovo iste, a na tri fakulteta su i niže.
O trošku države na osnovnim akademskim studijama trebalo bi da se školuje više od 9.500 akademaca. Master studije moglo bi da upiše gotovo isto toliko, a doktorske skoro 2.000.

"Ostajemo na istom broju budućih brucoša >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje očekujemo i nadamo se da će ministarstvo podržati tu našu inicijativu. Svi fakulteti su preispitali svoje školarine i negde je došlo do neznatne korekcije na niže", ističe rektorka Ivanka Popović.
Niže su na Fakultetu bezbednosti i Ekonomskom fakultetu, kao i na Matematičkom, gde će za profesore matematike školarina biti niža 19.000 dinara. Studenti predlažu i kovid rok, odnosno da se da prilika onima koji su bili bolesni da nadoknade propušteno.
"Studenti se jave studentskim predstavnicima, onda zajedno sa upravama fakulteta predstavnici studenata pošalju spisak zaraženih studenata profesorima i onda profesori daju termine kada je to moguće", objašnjava Jagoš Stojanović, student prorektor Univerziteta u Beogradu.
Svi kažu da bi voleli da se vrate na klasičnu nastavu i zato profesori predlažu: "Da se ovaj semestar počne sa onlajn teorijskom nastavom, da se što je moguće više praktične nastave ostavi za polovinu letnjeg semestra, kako bi mogli da je izvedemo u klasičnom načinu", kaže prof. Petar Bulat, prorektor Univerziteta u Beogradu.
Novi, letnji semestar počinje sredinom naredne nedelje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NIŽE ŠKOLARINE NA TRI FAKULTETA U BEOGRADU: Očekuje se 15 hiljada brucoša!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021

Plan je da osnovne akademske studije upišu 14.924 brucoša, od čega će 9.597 biti finansirano iz budžeta...- Planiramo da na osnovne akademske studije upišemo 14.924 studenta, na master akademske studije 9.587, a na doktorske 1.913 - izjavio je prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu Petar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.