Počeo upis u srednje škole

Izvor: Studio B, 13.Jul.2011, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo upis u srednje škole

Prvi konkursni rok za upis učenika u srednje škole u Srbiji počeo je danas, a iz Ministarstva prosvete i nauke podsećaju da ustanove ne smeju uzimati novac prilikom upisa đaka u prvi razred.

Posle gotovo 20 dana od male mature, osmaci su počeli sa predajom dokumenata u budućim srednjim školama. Za one malobrojne, koji se neće upisati u prvom roku jer na spisku želja nisu stavili dovoljan broj škola ili su njihovi zahtevi bili nerealni, drugi upisni rok počeće sutra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
U ministarstvu prosvete podsećaju da roditelji , pri upisu, nisu dužni da plaćaju bilo kakve nadoknade, pa tako ni školski dinar.

Upis će trajati i u četvrtak, od 8.00 do 15.00 časova, a učenike mogu upisati i roditelji, rodbina ili prijatelji ukoliko predaju neophodna dokumenta: prijavu za upis, originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih (može biti stariji od šest meseci).

Takođe, za upis treba i lekarsko uverenje o ispunjavanju zdravstvenih uslova, ukoliko se traži za obrazovni profil za koji se učenik upisuje, kao i uverenje o položenom završnom ispitu. U matičnim osnovnim školama danas posle podne od 15.00 časova biće objavljen i spisak preostalih slobodnih mesta za upis u drugom krugu.

Prošle godine je prema podacima Ministarstva prosvete i nauke najviše slobodnih mesta nakon prvog upisnog kruga ostalo za škole iz oblasti elektrotehnike, građevine, tekstila, kao i u profilima u oblasti poljoprivrede, hemije i mašinstva.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.