Počeo projekat Svaki Srbin zna srpski“

Izvor: S media, 04.Sep.2011, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo projekat "Svaki Srbin zna srpski“

Počeo projekat ministarstva vera i dijaspore sa ciljem da deča iz dijaspore nauče srpski jezik. Izrađeni multidisciplinarni DVD udžbenici za osnovce.

Ministarstvo za vere i dijasporu pokrenulo je projekat "Svaki Srbin zna srpski“ sa ciljem da deca iz dijaspore nauče maternji jezik, saopštilo je to ministarstvo.

Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković je istakao da su po prvi put izrađeni multidisciplinarni DVD udžbenici za osnovce.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Crna Gora: Nastava i na srpskom jeziku

Srećković: Neće nas izolovati

Bećković: Srpski jezik u Crnoj Gori progoni se zbog imena

"Elektronski udžbenici omogućiće najmlađim pripadnicima dijaspore da na atraktivniji način savladaju srpski jezik", rekao je ministar i dodao da su diskovi predviđeni za tri uzrasta učenika koji pohađaju osnovnu školu.



"Očuvanje maternjeg jezika osnovni je preduslov da Srbi očuvaju svoj identitet, kulturu i osobenost, ma gde živeli“, istakao je Srećković.

Ministar je rekao da je u okviru projekta "Svaki Srbin zna srpski“ Ministarstvo vera i dijaspore organizovalo niz letnjih škola srpskog jezika i kulture u zemlji i rasejanju.

"Uporedo sa početkom nove školske godine sa radom su počele i dopunske škole srpskog jezika, za skoro 10.000 naših učenika rasejanih po celom svetu. Ove škole organizovane su pri crkveno-školskim opštinama i rade na volonterskoj osnovi", naveo je on.

Srećković je dodao da se Ministarstvo trudi da svake godine obezbedi nastavna sredstva za rad dopunskih škola.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.