Počeo Veseli spust niz Ibar

Izvor: Glas javnosti, 04.Jul.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo "Veseli spust" niz Ibar

KRALJEVO - U osam sati pucnjem iz trešnjevog topa tradicionalno je označen početak 21. "Veselog spusta" niz Ibar od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva u dužini od 27 kilometara. Ova manifestacija već godinama okuplja po više od deset hiljada učesnika iz Srbije i okolnih zemalja, koji se niz Ibar spuštaju čamcima i najrazličitijim plovilima iz "kućne radionice". Za one koji nisu obezbedili prevoz za sebe i plovila, autobusi i kamioni će od 6.30 časova biti parkirani kod Kajak >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kluba "Ibar" u Kraljevu.

Prvo odmorište je oko 11 časova u Bogutovačkoj banji, a oko 13 časova u Mataruškoj banji, gde će se tradicionalno pripremati besplatan pasulj za sve učesnike "Veselog spusta".

Odbor za bezbednost procenio je da su ispunjeni bezbednosni uslovi za održavanje "Veselog spusta", ali upozorava učesnike da se moraju ponašati odgovorno i oprezno. "Nivo Ibra je nešto veći od uobičajenog, što znači da je i reka brza, pa je potrebna dodatna opreznost. Posebno upozoravamo 'spustaše' da ne skaču u vodu, jer je poznato da Ibar krije podvodne stene", naglašava direktor 21. "Veselog spusta" Žarko Maksimović.

Policijska uprava iz Kraljeva je upozorila da će tokom vikenda pojačano kontrolisati saobraćaj, posebno alkoholisanost vozača, na Ibarskoj magistrali od Kraljeva do Ušća.

Manifestacija "Veseli spust" održava se od 1990. godine, a organizatori su Kajak klub "Ibar", grad Kraljevo, Prirodno lečilište Mataruška i Bogutovačka banja i Turistička organizacija Kraljeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.