Počelo uvođenje u vojnu evidenciju za mladiće koji postaju punoletni

Izvor: Blic, 03.Feb.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo uvođenje u vojnu evidenciju za mladiće koji postaju punoletni

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je u februaru počelo uvođenje u vojnu evidenciju mladića koji 2016. godine postaju punoletni.

"Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju upućen je mladićima rođenim 1998. godine i starijih godišta, koji iz određenih razloga nisu uvedeni u vojnu evidenciju, da se jave centrima Ministarstva odbrane u svojim gradovima i regulišu tu zakonsku obavezu", navodi se saopštenju i dodao da mladići koji žive u inostranstvu svoje pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zakonsku obavezu ispunjavaju u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu u zemlji boravka.

Dodaje se da opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do kraja februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

"Oni koji se ne odazovu pozivu za upis u vojnu evidenciju podležu prekršajnoj odgovornosti po članu 126. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi", navodi se i dodaje da vojni obveznici koji ne ispune tu svoju zakonsku obavezu ne mogu dobiti potvrdu – uverenje o regulisanoj vojnoj obavezi.

Za one koji to žele, posle evidentiranja omogućeno je dobrovoljno služenje vojnog roka ili profesionalni angažman u Vojsci Srbije.

Mladići se mogu upisati u vojnu evidenciju u svim centrima Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počelo upisivanje u vojnu evidenciju

Izvor: Radio 021, 04.Feb.2016, 09:49

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je u februaru počelo uvođenje u vojnu evidenciju mladića koji 2016. godine postaju punoletni...Ko se ne odazove do kraja februara dobiće pojedinačni poziv, a neispunjavanje ove obaveze podleže prekršanoj odgovornosti..."Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.