Izvor: B92, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo rušenje pozorišta u Subotici

Subotica -- Radovi na rušenju zgrade Narodnog pozorišta u Subotici počeli su danas, uprkos nekim suprotstavljanjima.

Na mestu pozorišta bi, za pet godina, trebalo da bude sagrađeno novo zdanje. Prema planovima projektanata, zgrada će, s izuzetkom stubova i velikog hola, biti u potpunosti srušena i na njenom mestu će biti podignuta nova, u kojoj će raditi drame na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. Investicija vredi 30 miliona evra.

Rušenje postojeće zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Narodnog pozorišta počelo je posle višemesečnih rasprava, praćenih protestima i akcijama, peticijama i osporavanjima.

Intelektualci i neke političke stranke osporavali su izgled nove zgrade, navodeći da se neće uklopiti u staro gradsko jezgro Subotice, a sporna je bila i cena investicije.

Liberalno-demokratska stranka, G17 plus i Demokratski savez Hrvata isticali su da nije potrebno graditi novu zgradu, već postojeću rekonstruisati.

Radove izvodi "Panongrad", koji je, kao glavni izvodač, u petak i službeno preuzeo ključeve objekta. Na poslovima rušenja-obnove pozorišta radiće oko 50 radnika i manja građevinska mehanizacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.