Izvor: B92, 19.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli razgovori studenata i dekana

Beograd -- Studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu počeli su danas razgovore sa dekanom fakulteta u nastojanju da se prekine štrajk.

Razgovori će trajati sve do narednog utorka za kada je zakazan zbor studenata na kojem će biti obelodanjeno da li je postignut dogovor i šta će se dalje dešavati sa studenskim štrajkom, rekao je Medenica.

Nastava na fakultetu se odvija neometano, rekao je za agenciju Beta jedan od studenata i učesnika štrajka Matija Medenica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Sa dekanom Kostićem do sada nismo postigli nikakav konkretan dogovor. On insistira na tome da naši zahtevi nisu u nadležnosti fakulteta i da bi o tome trebalo da se izjasni Univerzitet", kaže Medenica.

Prema njegovim rečima priprema se štrajk studenata Likovne akademije, on će poćeti večeras ili najkasnije tokom sutrašnjeg dana.

Studenti Filozofskog fakulteta započeli su štrajk 14. marta. Oni zahtevaju sprovođenje istrage o korupciji na Univerzitetu u Beogradu, poput one sprovedene u Kragujevcu.

Traži se i smanjenje školarina i naknada na fakultetu za 50 odsto, izjednačavanje postojećeg zvanja "diplomirani" sa novom diplomom "mastera", utvrđivanje jasnih kriterijuma za određivanje visine školarina i uvid u izveštaj o finansijskom poslovanju Filozofskog fakulteta.

Među zahtevima je i da se samofinansirajućim studentima omogući prelazak na finansiranje iz budžeta kada ispune uslov za upis na drugu godinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.