Počele tople probe elektrana

Izvor: B92, 07.Okt.2010, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele tople probe elektrana

Beograd -- "Beogradske elektrane" počele su sa toplim probama i ukoliko stanovnici u pojedinim zgradama još nemaju grejanje, očekuje se normalizacija snadbevanja.

Iz "Beogradskih elektrana" apeluju na građane da budu strpljivi dok se ne obave sve potrebne kontrole i popravke na grejnom sistemu.

Tople probe, u okviru kojih se obavljaju ispitivanja sistema grejanja, trajaće do 15. oktobra, kada zvanično počinje grejna sezona.

Iz ovog preduzeća napominju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da probe ne podrazumevaju početak grejne sezone i mole korisnike da ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli.

Takođe, "Beogradske elektrane" apeluju na korisnike da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija u tom periodu i da se, ukoliko primete curenje vode iz instalacija, obrate Dispečerskom centru pozivom na broj telefona 011 20-93-100.

Isporuka toplotne energije počela je zbog toga što je srednja dnevna temperatura bila niža od 12 stepeni Celzijusa, a "Beogradske elektrane" za to koriste rezervni mazut, dok ne bude postignut dogovor o isporuci gasa sa "Srbijagasom".

"Beogradske elektrane" trenutno toplotnom energijom snabdevaju oko 300.000 stanova i više hiljada objekata poslovnog prostora.

Ukupna grejna površina je veća od 20.199.731 metra kvadratnog.

Proizvodnja i isporuka toplotne energije za zagrevanje sanitarne tople vode obavlja se tokom cele godine iz 11 toplotnih izvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.