Izvor: Blic, 25.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela obnova Avalskog tornja

Počela obnova Avalskog tornja

Srpski premijer Vojislav Koštunica proglasio je juče početak radova na obnovi Avalskog tornja, koji je srušen aprila 1999. godine tokom NATO bombardovanja. Rok za završetak prve faze obnove, raščišćavanja i uklanjanja ruševina je 60 radnih dana.

- Okupila nas je čvrsta rešenost da se ponovo uzdigne Avalski toranj, koji je jedan od najlepših simbola Beograda i dokaz da je Srbija uvek bila u Evropi. Podići ćemo ga iz temelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na mestu koje je možda najevropskiji deo Evrope - rekao je Koštunica.

Isti poziv uputili su i Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije, i Aleksandar Tijanić, direktor RTS, koji je naglasio da 'tek kada uspravimo toranj 200 metara ka nebu, imaćemo dokaz da je juče prošlo'.

B. D. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.