Izvor: Blic, 31.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela isplata stipendija učenicima iz materijalno ugroženih porodica

Danas počinje isplata stipendija za 1.000 učenika srednjih škola iz materijalno ugroženih porodica, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike.

Mesečni iznos stipendije za 1.000 srednjoškolaca je 4.000 dinara po učeniku, dok će svaki od njih, uz prvu stipendiju jednokratno dobiti i po 4.160 dinara za pokriće troškova nabavke školskih udžbenika, piše u saopštenju Ministarstva.

Na konkurs Ministarstva rada i socijalne politike prijavilose ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 8.500 učenika srednjih škola iz siromašnih porodica, a među 1.000 dobitnika stipendije je i 340 učenika bez roditeljskog staranja, 179 učenika sa invaliditetom, 282 učenika romske nacionalnosti, 124 učenika iz porodica raseljenih sa Kosova i Metohije, a dva učenika su deca nestalih lica sa teritorije Kosova i Metohije.

Za početak isplate stipendija učenicima srednjih škola iz siromašnih porodica, Ministarstvo rada i socijalne politike je iz Nacionalnog investicionog plana obezbedilo 8.160.000 dinara, a spisak svih dobitnika stipendije nalazi se na sajtu ovog Ministarstva www.minrzs.gov.rs.

Spisak će biti dostavljen i svim školskim upravama, kao i školama, čiji su učenici dobitnici stipendije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vladine stipendije za 1.000 učenika

Izvor: RTS, 31.Dec.2008

Počinje isplata stipendija za 1.000 učenika srednjih škola iz materijalno ugroženih porodica, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike. ..Mesečni iznos stipendije za 1.000 srednjoškolaca iz materijalno ugroženih porodicaje, čija isplata počinje danas, iznosi 4.000 dinara po učeniku...Svaki...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.