Počela isplata otpremnina radnicima Gumarske industrije

Izvor: S media, 09.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela isplata otpremnina radnicima Gumarske industrije

U Gumarskoj industriji "Pančevo" danas je počela isplata otpremnina za svih 80 radnika koji su bili zaposleni u tom preduzeću nakon raskida ugovora o privatizaciji.

Sekretar pančevačkog veća Saveza samostalnog sindikata Franjo Orešković kazao je da se svih 80 radnika odlučilo za otpramnine, a da je dalja sudbina Gumarske industrije još neizvesna.

"Radi rešavanja situacije u Gumarskoj industriji Vlada Srbije je u maju odobrila socijalni program i za te namene >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izdvojila 38 miliona dinara za otpremnine", rekao je on.

Orešković je istakao da su svi radnici tužili bivšeg vlasnika Prvoslava Drobnjaka zbog neisplaćenih zarada i doprinosa od oktobra 2007. do oktobra 2008. godine, i dobili pravosnažne presude.

"Na naplatu će zaposleni morati da čekaju bar još godinu dana, ali je država obavezala radnike da pre dobijanja otpremnina potpišu ugovor kojim na 12 meseci odustaju od prinudne naplate potraživanja", naveo je on.

Radnici Gumarske industrije Pančevo za otpremnine i rešenja o prekidu radnog odnosa mogu se prijavljivati do petka, 12. juna u zgradi pančevačkog veća Saveza samostalnih sindikata.

Agencija za privatuzaciju Srbije raskinula je kupoprodajni ugovor sa Prvoslavom Drobnjakom 27. septembra prošle godine jer godinu dana od privatizacije nije isplatio ni jednu platu, niti je pokrenuo proizvodnju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.