Izvor: Blic, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela isplata javnog duga penzionerima

Isplata poslednje, pete rate javnog duga penzionerima Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) zaposlenih, koji penzije primaju preko tekućeg računa počeće danas, a penzionerima, koji prinadležnosti dobijaju na kućnu adresu, novac će biti dostavljen najkasnije do petka, 21. decembra.



Tako će 1.260.000 penzionera fonda u proseku dobiti po 3.400 dinara, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike

Na predlog Ministarstva, Vlada Srbije donela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je odluku da se penzionerima poslednja rata duga, koja je na naplatu trebalo da stigne u februaru sledeće godine, izmiri dva meseca ranije.

Iz budžeta Srbije za te namene Fondu PIO zaposlenih preneto je 3,9 milijardi dinara na ime glavnice i 671,4 miliona dinara na ime pripadajućih kamata.

Oko 220.000 penzionera Fonda PIO poljoprivrednika pretposlednju ratu javnog duga, koja je trebalo da stigne na naplatu u prvoj polovini 2008. godine, dobiće u januaru, i to u proseku po 20.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.