Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Izvor: RTS, 11.Jul.2011, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Međunarodna studentska nedelja u kojoj učestvuje 200 studenata iz 50 zemalja Evrope, otvorena je u Beogradu pod sloganom "Komunikacija u akciji".

U Beogradu je otvorena Međunarodna studentska nedelja (International Student Week in Belgrade - ISWiB 011), na kojoj će učestvovati 200 studenata iz 50 zemalja sveta.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Snežana Klašnja je na otvaranju u Skupštini grada istakla da to ministarstvo i ove godine podržalo manifestaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer smatra da je veoma važno ulagati u aktivizam i mobilnost mladih.

"Ovakve manifestacije pomažu da mladi razmene ideje, međusobno komuniciraju, prikažu običaje i niz svojih ideja pretvore u akcije", rekla je Klašnja i dodala da je konferencija u skladu sa Nacionalnom strategijom za mlade i Zakonom o mladima koji je usvojen 5. jula.

Ocenila je da bez jakog partnerstva, ali i bez jake institucionalne podrške glas mladih teško može da se čuje.

"Spremni smo da podržimo mlade kako bi se njihov glas čuo i kako bi sami oblikovali svoju sadašnjost i budućnost", rekla je Klašnja.

Cilj najveće studentske konferencije u jugoistočnoj Evropi, koja se po peti put održava u glavnom gradu je rušenje verskih, rasnih i nacionalnih barijera među mladima širom sveta, popularizacija Beograda i Srbije i promovisanje ideje o postojanju građanina Evrope i sveta.

Na konferenciji učestvuje 150 studenata iz evropskih zemalja i 50 studenata koji studiraju u Srbiji.

Studenti će biti raspoređeni u 11 radionica - debata, grafiti, marketing, fotografija, nuklearna energija, teatar, mediji, aktivizam mladih, film, neolingvističko programiranje (NLP) i zaštita životne sredine.

Predsednik organizacionog odbora ISWiB-a Vladan Đukanović istakao je da je moto konferencije "Komunikacija u akciji" i dodao da je ideja čitave akcije da se spoje srpski i strani studenti.

Kako je najavljeno, sutra će na Kalemegdanu biti održan Sajam država gde će svi učesnici konferencije imati priliku da predstave zemlju u kojoj studiraju kroz hranu, piće, nošnju, kulturu i igru.

U petak, 15. jula, u Centru za kulturna dekontaminaciju biće održan skup "Uloga savremenih i tradicionalnih medija u podizanju društvene svesti i odgovornih mladih", dok će u subotu, 16. jula nakon defilea zastava Knez Mihailovom ulicom biti održana ceremonija svečanog zatvaranja.

-

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje međunarodna studentska nedelja

Izvor: Šumadija Press, 11.Jul.2011

U Beogradu će danas biti otvorena međunarodna studentska nedelja -The International Student Week in Belgrade (ISWiB 011), na kojoj će učestvovati 200 studenata iz 50 zemalja sveta.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.