Počasni Krčedinci postaće Zubac, Đogo i Đuričin

Izvor: Glas javnosti, 25.Jul.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počasni Krčedinci postaće Zubac, Đogo i Đuričin

BEOGRAD - Pesnici Pero Zubac i Gojko Đogo i glumica Rada Đuričin ovogodišnji su dobitnici titule "Ja, Krčedinac", koje će biti svečano proglašene na 4. Međunarodnoj likovnoj i pesničkoj koloniji "Krčedin 2011".

U sremskom selu Krčedinu, u Domu porodice Jakšić, od 28. do 31. jula gostovaće više od 150 umetnika iz 11 zemalja, najavio je danas selektor i urednik programa kolonije Miodrag Mića Jakšić.

Titulu "Ja, Krčedinac" dobijaju uspešni stvaraoci, prijatelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Krčedina, koji nastupaju na Likovnoj i pesničkoj koloniji.

"Oni mogu da prihvate Krčedin kao svoje mesto oslonca, gde ih svi vole i žele uspeh i sreću u životu i gde uvek mogu da dođu kao u svoju kuću", ističe se odluci žirija.

Manifestacija se zasniva na entuzijazmu organizatora koji od 2008. godine priređuju kvalitetan kulturni događaj u jednom selu, a na radost publike.

Dosadašnji dobitnici ovog priznanja su Minja Subota, Bora Dugić, Slobodan Rakitić, Radomir Andrić, Alberto Garsija Teresa, Aleksandar Čotrić, Mirko Babić, Brana Crnčević, Bane Krstić i drugi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.