Izvor: B92, 17.Jun.2009, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poboljšanje kvaliteta hrane

Beograd -- Nedavno usvojeni zakon o bezbednosti hrane omogućiće uvoz zdrave i kvalitetne hrane i povećanje izvoza hrane, izjavio je ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Ministar je te ocene izneo na završetku projekta namenjenog modernizaciji srpske uprave za veterinu koji je trajao 30 meseci, u saradnji srpskog ministarstva poljoprivrede i nemačkog ministarstva za hranu i poljoprivredu.

"Ministarstvo je odlučno, sa svojim evropskim partnerima, da taj zakon sprovede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u delo i sve one veze i šeme koje su možda imale u prošlosti, vezane za inspekcijske predloge, više neće imati i da će hrana koja se uvozi u Srbiju, odnosno koja se nalazi na domaćem tržištu biti isključivo zdrava, dobro kontrolisana, odgovorno kontrolisana i da neće ni u jednom trenutku predstavljati hazard za zdravlje stanovništva Srbije”, očekuje Dragin.

A ambasador Nemačke u Srbiji Vofram Mas je ocenio da je srpski zakon o bezbednosti hrane izuzetno značajan za Srbiju i za njeno približavanje Evropskoj uniji.

"Izvoz hrane je od značaja za Srbiju i njeno približavanje EU. To će u budućnosti biti još važnije. Kao što znate pravila su u Uniji veoma striktna, zato je bitno da srpski zakoni budu u skladu sa tim pravilima, a ovaj zakon je veliki korak u tom pravcu”, poručio je Mas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.