Izvor: Danas, 08.Jan.2015, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Justicije

Tokom svog, gotovo dvodecenijskog, vršenja sudijske dužnosti od starijeg i iskusnijeg kolege sam čuo i prihvatio izreku: „Bolje je i mršavo poravnanje nego debela parnica“, i uvek sam se trudio da se tako ponašam u svim postupcima koje sam vodio.

Iz tog razloga svesrdno podržavam kompromis koji je postignut, jer on predstavlja poravnanje između dve suprotstavljene strane u kome nema poniženih, a pobedila je Justicija, što može radovati građane Srbije. Svevišnji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << hteo da se kompromis „pronađe“ u danima u kojima se prašta, što treba da bude putokaz za buduća delovanja advokatske profesije, jer se stečeni kapital ne sme prokockati. „Rivalu“ smo suprotstavili čvrstinu i istrajnost i snagom argumenta ga ubedili da su advokati u pravu, usled čega je prestao da koristi argument snage, što je i dovelo do kompromisa. Ovo je bila „timska igra“ i zbog toga je normalno da su pojedinci bili u prilici da za ostvareni uspeh daju veći doprinos, jer su bili istureni deo tima, što ne umanjuje značaj „vezne linije“, usled čega pozivam sve da ostanemo jedinstvena ekipa i budemo ponosni na ostvareno.

Miloš Mladenović, advokat

(preuzeto sa sajta protestadvokata.org)

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.