Planirana proizvodnja u FAS- u 20.000 automobila

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Maj.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planirana proizvodnja u FAS- u 20.000 automobila

BEOGRAD - Direktor korporativnih komunikacija u kompaniji "Fijat automobili Srbija"  Đuzepe Zakarija izjavio je da bi u kragujevačkoj fabrici ove godine moglo biti proizvedeno oko 30.000 vozila.

Zakarija je ukazao da je ove godine došlo do blagog pada prodaje automobila koji se proizvode u toj fabrici u odnosu na 2009. godinu, kada je FAS osvojio oko 55 odsto domaćeg automobilskog tržišta, ali je naglasio da se vozila te kompanije i dalje dobro prodaju.

- Ove godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << FAS-u je planirana proizvodnja oko 20.000 automobila. Ipak, očekujem da će, u zavisnosti od uslova na tržištu, biti proizvedeno i više, odnosno oko 30.000 vozila - istakao je Zakarija.

On je naveo da kriza još uvek nije prevaziđena, ali se nada da će doći do proširenja proizvodnje.

- Naš cilj je izvoz ka zemljama severne Afrike i istočne Evrope, koje predstavljaju obećavajuće tržište - rekao je on i ocenio da srpsko tržište prati sudbinu drugih evropskih tržišta, ali i da pokazuje znake laganog oporavka.

Novi model 2012. godine

Zakarija je istakao da se u FAS-u, krajem 2012. godine, planira proizvodnja novog modela automobila, namenjenog izvozu, od najmanje 200.000 automobila godišnje.

- To će biti lep automobil, po izgledu i ceni veoma konkurentan na tržištu, u vrhu tehnološkog razvoja. Automobil koji će biti u stanju da se nosi uspešno sa konkurencijom na svetskom tržištu - kazao je on i izrazio očekivanje da će se u sadašnjim tržišnim uslovima, jedno moderno, pouzdano i pristupačno vozilo lakše probiti na tržištu.

On je napomenuo da je FAS prošle godine osvojio više od polovine domaćeg tržišta automobila, zbog pomoći Vlade Srbije kroz program "staro za novo", kao i usled toga što je automobil "fiat punto" prihvaćen kao domaći proizvod.

- Ove godine, nakon velikog uspeha, normalno je da dođe do blagog pada prodaje, ali automobil se i ove godine prodaje, a pokrenuli smo i kampanju sličnu onoj "staro za novo", koja će biti aktuelna do kraja juna i koja bi trebalo da podstakne prodaju - rekao je Zakarija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.