Planine sve popularnije i leti

Izvor: RTS, 13.Avg.2015, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planine sve popularnije i leti

Kopaonik ovog leta ima 80 odsto gostiju više nego prošlog. Uporedo sa turističkom, na planini teče i građevinska sezona. Zidaju se hoteli, proširuju postojeći, a sve bi trebalo da bude završeno do kraja decembra i početka skijaške sezone.
Planine u Srbiji još nisu podjednako popularne leti kao zimi, ali su na dobrom putu da to postanu.

Na kopaoničkim padinama ovog leta krstare najrazličitija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prevozna sredstva: bicikli, tricikli, kvadovi. Tu je četvorosedna žičara za panoramsku vožnju do Pančićevog vrha i adrenalinski sadržaji u centru kompleksa: bob na šinama, zip-lajn, tjubing.
Jedan momak je najoriginalniji, osvaja planinu na svom drvenom biciklu i – uživa.
"Sve veći broj ljudi prepoznaje lepotu letnjeg odmora u planinskom ambijentu. To pokazuje podatak da ove godine imamo dvostruko veći broj gostiju koji koriste naše sadržaje nego prethodnih godina. I 'Skijališta Srbije' su se priključila akciji 'Moja Srbija' i svi oni koji donesu vaučere mogu da koriste popust od 20 odsto na sve naše sadržaje", kaže Nenad Savić iz JP "Skijališta Srbije".
Zbog sve većeg broja gostiju, hotel "Grand" se proširuje, pa će zimu dočekati sa 74 sobe više.
"Gradi se i kongresna sala sa 400 sedećih mesta, izložbenim prostorima i prilazima za vozila i svi ti delovi će biti povezani sa postojećim hotelskim delom toplom vezom, tako da gosti neće imati potrebe da izlaze van hotela", ističe Goran Stefanović iz MK "Mauntin rizort".
Letnji gosti Kopaonika su oni koji vole prirodu, uživaju u šetnji i otkrivanju lepota planine. Vodopad Jelovarnik, skriven u gustoj šumi, visok je 71 metar. Ima tri kaskade, a čine ga vode iz sedam izvora pa ga zovu Slap sa sedam suza.
U ovom kraju postoji verovanje da će se devojka koja svog momka dovede do vodopada, za njega i udati. Prema tome, devojke, pamet u glavu. Dobro razmislite koga ćete ovamo dovesti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.