Izvor: B92, 03.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan o antizagađenju u Azotari

Beograd -- Republička inspekcija za zaštitu životne sredine naložila je pančevačkoj Azotari da dostavi plan smanjenja zagađenja okoline.

"Reagujući na prijave građana da se iz Azotare vidi gust narandžasti dim azotnih oksida, bio sam u nadzoru i zapisnički naložio Azotari da u roku od mesec dana Ministarstvu dostavi plan smanjenja zagađenja azotnim oksidima, praškastim materijama i amonijakom", ukazao je inspektor Vladimir Stojanović.

On je rekao da Azotara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog zastarele tehnologije, stalno emituje više zagađujućih materija od dozvoljenog.

"Danas smo naložili preduzeću da donese plan investicionih zahvata na rekonstrukciji i modernizaciji postrojenja u skladu sa Uredbom Vlade koja nalaže zagađivačima u Pančevu da preduzmu mere za zaštitu životne sdedine", rekao je Stojanović.

Rafinerija finansira oporavak dece

Rafinerija nafte Pančevo finansiraće boravak u Sokobanji za 37 pančevačke dece koja imaju bolesti disajnih organa.

Kabinet predsednika opštine Pančevo Srđana Mikovića saopštio je danas da će deca provesti petnaest dana u Sokobanji na klimatskom oporavku o trošku Rafinerije nafte Pančevo.

Mališani će boraviti u Sokobanji od 17. do 31. avgusta u pratnji sedmoro roditelja i dva zdravstvena radnika, piše u saopštenju.

To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika Rafinerije i Zdravstvenog centra "Južni Banat" koji je održan na Mikovićevu inicijativu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.