Plakati na zgradi Doma novinara i redakcije Danasa

Izvor: RTS, 20.Feb.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plakati na zgradi Doma novinara i redakcije "Danasa"

Na zgradi u kojoj se nalazi redakcija lista "Danas" i na zgradi u kojoj je sedište NUNS-a tokom noći su zalepljeni plakati u čijem zaglavlju piše "'Slobodni', 'nezavisni' i 'nepristrasni' novinari", a ispod je ispisano 10 navodnih pitanja porodice Gojković za Sašu Jankovića.
Redakcija lista Danas je ocenila da plakati predstavljaju "još jedan u nizu pritisaka na slobodnu uređivačku politiku" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << te medijske kuće.

Ono što je napisano na tim plakatima, napominje Redakcija, "jasno ukazuje da je očigledno u pitanju ista matrica koju godinama u obračunu sa opozicijom i slobodnim medijima potenciraju vlast i provladini tabloidi i televizije".
U saopštenju Danas "sluti iz koje kuhinje dolazi još jedan pritisak na naše novinare i ostale zaposlene u redakciji".
Nepoznate osobe zalepile su tokom noći na ulazu u zgradu gde je Redakcija plakate u čijem zaglavlju piše: "'Slobodni', 'nezavisni' i 'nepristrasni' novinari novine Danas", a ispod je ispisano 10 navodnih pitanja porodice Gojković za Sašu Jankovića, precizira se u saopštenju Danasa.
Sličnim plakatima oblepljen je u ponedeljak uveče i ulaz u zgradu u Resavskoj 28, gde su sedišta Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).
Na njima je pisalo "slobodni", "nezavisni" i "nepristrasni" novinari agencije NUNS, takođe sa 10 navodnih "pitanja porodice Gojković za Sašu Jankovića".
Slučaj je prijavljen policiji, koja je izvršila uviđaj, saopštava UNS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.