Pitijada u Loznici: Persa Vojčić pravi ubedljivo najukusnije pite

Izvor: Blic, 19.Sep.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitijada u Loznici: Persa Vojčić pravi ubedljivo najukusnije pite

Persa Vojčić iz Klubaca apsolutni je pobednik pete „Pitijade“, koju je organizovalo Udruženje žena „Kalina“ iz ovog prigraskog lozničkog naselja.

Njena pita sa paprikama i majonezom je, po oceni žirija, najbolja u slanom programu, ali Persa je odnela pobedu i u okviru slatkih pita sa svojom pitom od badema.

Drugoplasirana je Gordana Mirković, a treće mesto pripalo je Zorici Jevtić. Najbolju savijaču imao je Zoran Jeftić.

- I do sada sam imala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uspeha, ali sam rešila da više ne učestvujem kao takmičarka na ovoj manifestaciji. Želim da pružim priliku mlađim domaćicama. Ovaj put sam se predstavila sa više pita, a među nagrađenim je i pita od šljiva, koju ranije nikada nisam pripremala - kaže Persa.

Pite su ocenjivala dva žirija, u prvom su bile žene iz Udruženja „Bonaca“ iz Zelenike u Crnoj Gori, koja je sa Klupcima pobratimljena još 1982. godine, a u drugom novinari, koji su birali najukusnije pite u sva tri programa - slani, slatki i savijače.

Grozdana Đukanović, predsednica udruženja „Kalina“, kaže da je zadovoljna brojem učesnika i da se nada da će ih sledeće godine biti još više.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.