Izvor: B92, 02.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo zbog napada na adventiste

Beograd -- Predsednik odbora Hrišćanske adventističke crkve Miodrag Živanović uputio je pismo ministrima policije i vera Srbije.

Povodom napada na adventističke hramove pismo je upućeno i predsedniku i premijeru Srbije, ambasadorima i medijima, a zahtevaju se mere za otkrivanje počinilaca i sprečavanje novih napada. "I pored dosadašnjih zahteva za pomoć i zaštitu, nasilje eskalira u mnogim sredinama, a posebno brine što se događa u urbanim sredinama, kao što su Beograd, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novi Sad, Kikinda i Sombor", navodi se u pismu.

Pismo ministrima upućeno je povodom napada kamenicama na hram Hrišćanske adventističke crkve u Beogradu, u Kumodraškoj ulici, koji se dogodio u noći između subote i nedelje.

Agenciji Beta potvrđeno je u policiji da se incident dogodio u noći između subote i nedelje, kada je nepoznata osoba kamenom razbila prozor Hrišćanske adventističke crkve u Beogradu. Policija radi na tom slučaju, rečeno je agenciji Beta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.