Izvor: B92, 24.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot: Ko to tamo...

Pirot -- U Pirotu su se ponovo oglasili kritičari koji sa pozicija politike komentarišu TV-program.

Potpredsednik Skupštine opštine Pirot Boban Vojinović je na sednici SO, prilikom usvajanja budžeta za narednu godinu, vređao novinare RTV Pirot. On je tražio smanjenje budžeta namenjenog televiziji i ponovio svoje više puta saopštavane ocene da ta televizija ne radi svoj posao, već reemituje program izdajničke televizije B92.

"Zašto B92 na TV Pirot? Evo zašto. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Za emitovanje njihovih vesti, oni dobijaju određene programe, a to su, ako neko od vas gleda, ona ludačka muzika, one čudne serije s čudnim glumcima. Njima to odgovara, odgovara novinarima da sede, a urednici, umesto da prave sadržaje i lokalni program, smišljaju koga od političara i lokalnih zvaničnika što više treba napljuvati na toj televiziji", kaže on.

Zaposleni u TV Pirot najoštrije su osudili izlaganje Bobana Vojinovića, ocenjujći da je on iznosio neistine na račun zaposlenih. "Nije tačno da je TV Pirot izdajnička i da se radovala bombardovanju jer je većina zaposlenih za vreme bombardovanja bila mobilisana. Bili smo i ostajemo servis građana, uprkos stalnim pritiscima vlasti i opozicije, što su potvrdili i građani, koji su nam pružili podršku", navodi se u saopštenju zaposlenih u TV Pirot.

Pirotski radikali, čiji je Vojinović predsednik, pre nekoliko dana su zahtevali da TV Pirot prestane da reemituje program TV B92, ili će, u suprotnom, odbornici te stranke uskratiti podršku budžetu te medijske kuće. Lokalni odbor Srpske radikalne stranke u Pirotu izdao je tada saopštenje u kojem se, između ostalog, kaže da je TV Pirot glasilo propalog režima DOS-a i ispostava B92, izdajničke televizije stranih obaveštajnih službi, kojima je jedini cilj rasturanje Srbije i njenih institucija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.