Izvor: Politika, 30.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pežo" ide u Tomislavce

Dobitnik Ilija Kovačević (39) do sada vozio "bubu" staru 33 godine

Ilija Kovačević (39), diplomirani agronom iz Tomislavaca kod Bačke Topole, dobitnik je druge premije "Politikine" nagradne igre, auta "pežo 206". Srećni vlasnik novog vozila došao je juče u Beograd po svoju nagradu.

– Deset godina sam vozio "folksvagen bubu", staru 33 godine. Ja sam bio šesti vlasnik. Sada konačno sedam u novi auto i mnogo sam srećan – izjavio je Ilija pri preuzimanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nagrade.

Ilijina majka Kristina redovno kupuje "Politikina" izdanja, pre svega "Bazar" i "Vivu". Ona je došla na ideju da šalje nagradne kupone, i to u svakom kolu. Kao redovna čitateljka priželjkivala je da je omiljena medijska kuća nagradi jedinstvenim poklonom za Novu godinu. Kupone je slala na svoje, ali i na imena svoja dva sina i ćerke. Najsrećniji je, ipak, bio Ilija.

– Prošle subote me je nazvala sestra od tetke i rekla da sam dobio "pežo". Bio sam zbunjen. Odgovorio sam joj da je to nemoguće, jer nisam učestvovao u nagradnim igrama. Ali, moje ime je stvarno bilo u novinama, a onda mi je majka sve objasnila – nastavlja srećni dobitnik.

Tamnocrveni "pežo" juče je krenuo put Bačke Topole. Ilija bi bio srećan da ga novi auto posluži dve decenije, jer se vodi logikom – ako je "buba" izdržala 33 godine, "pežo" će proslaviti dvadeseti rođendan na točkovima. Mnogi njegovi prijatelji su se prijavili za prvu vožnju bačkim ravnicama, ali je Ilija počasni krug u udobnom četvorotočkašu obećao svom zetu. Srećan put!

J. S.

[objavljeno: 30.12.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.