Petnica dobila dva miliona dinara za nesmetan rad tokom leta

Izvor: RTS, 30.Maj.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnica dobila dva miliona dinara za nesmetan rad tokom leta

MK grupa donirala je dva miliona dinara Istraživačkoj stanici Petnica i tako obezbedila sredstva koja pokrivaju letnje programe u ovoj godini.
Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić istakao je da su mladi budućnost naše zemlje, kao i da ta firma uvek prepoznaje značaj ulaganja u njih.

"Posebno ako se radi o najboljim umovima Srbije koji će nam pomoći u rešavanju problema u oblastima kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bavimo", rekao je Kostić.
Dodao je da je Petnica od nacionalnog značaja u oblasti razvoja ljudskog potencijala, kvalitetnog kadra na polju nauke i tehnologije i dodao da se nada da će se i ostale kompanije prepoznati njen značaj i podržati dalji rad centra.
MK Grupa donirala je sredstva koja pokrivaju blok letnjih naučnih kampova u ovoj godini, kako bi naši mladi talentovani učenici mogli da se nesmetano usavršavaju i ostvaruju odlične rezultate i u budućnosti.
"Nadamo se da će ovo biti podsticaj i drugim pojedincima i kompanijama u Srbiji da podrže dobre ideje i programe koje pokrećemo kako bi Petnica zadržala svoju nezavisnu poziciju, koja jedino garantuje slobodu implementacije najboljih ideja", rekao je direktor Petnice Vigor Majić.
Istraživačka stanica Petnica je najveći centar ovoga tipa u čitavoj južnoj i jugoistočnoj Evropi, a kroz različite programe i kurseve godišnje prođe oko 3.000 mladih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.