Izvor: B92, 29.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet godina od štrajka u Kolubari

Lazarevac -- U Baroševcu, kod Lazarevca, svečano je obeleženo pet godina od štrajka rudara u "Kolubari" 2000. godine.

U saopštenju, koje je poslao Štrajkački odbor rudara iz 2000. godine, naglašava se da obeležavanje ove godišnjice ne može proći bez prisećanja na "dramatična zbivanja, koja su se na 'Kolubarinim' ugljenokopima desila tih dana", zbog čega je odbor zatražio da se hitno rasvetli ubistvo istražnog sudije Nebojše Simeunovića.

"Zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čoveku koji je svoju savest i poštovanje zakona platio glavom, spašeni su životi jedanaest vodja tadašnjeg štrajka, kao i životi lidera DOS-a Borisa Tadića i Nebojše Čovića", kaže se u saopštenju.

Lideri petooktobarskog štrajka u "Kolubari" uputili su "najoštriji protest" vladi što još nije rešen "ovaj slučaj surovog ubistva, za koje se očigledno nastoji da bude zataškano".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.