Izvor: B92, 15.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peščanik se širi

Beograd -- Deveta knjiga "Peščanik FM", dopunjeno izdanje DVD-arhive i sajt emisije predstavljeni na 43. promociji Peščanika.

Promocija je održana u prepunom Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. Devet izdanja "Peščanika FM", koja sadrže tekstove svih sagovornika radio emisije Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, DVD na kom su arhivirane sve emisije, uključujući one iz devdesetih i upravo pokrenut sajt pescanik.net, dopuna su emisije koja se emituje svakog petka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Radiju B92.

Svetlana Lukić kaže da su promocije širom Srbije, kojima je do sada širom Srbije prisustvovalo 10.000 ljudi, još jedna od redovnih aktivnosti Peščanika.

"Mislim da je to prilika ljudima da se ušuškaju, da se vide. Ti koji su u stvari manjina u svojim mestima mnogo su veći nego što smo mi ovde u Beogradu, pa imamo pretenziju da se posećujemo i da vidimo da nismo sami i da nismo ludi ako verujemo da neke stvari nisu normalne", kaže ona.

Svetlana Lukić kaže da promocija Peščanika služi tome da se pokaže da su "oni ludi, a da mi nismo ludi".

Dvadeset najredovnijih sagovornika Peščanika govorilo je ispred prepune velike sale JDP-a.

Istoričarka Dubravka Stojanović je rekla da 180.000 ljudi svakog petka čeka Peščanik i da nedeljno proverava svoju normalnost. "Ali sada već ne više ni samo normalnost, nego i inteligenciju", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.